Ce sunt plantele suculente?

Sunt plante care inmagazineaza apa in structura frunzelor si o foloseste treptat, dupa nevoie. Astfel sunt plante care rezista fara apa intre 10-30 zile .

Se pot mânca ?

Anumite plante sunt comestibile ! Aloe Vera, Opuntia Ficus, Portulaca Oleracea, Hylocereus , Sedum, Carnegiea Gigantean, Euphorbia Balsamífera, Portulacaria Afra, Myrtillocactus Garambullo, Agava

Cum se întrețin ?

Necesita o mentenanta scazuta ! Atentie la : vasul in care sunt plantate, cantitatea de apa cu care udam, lumina si intervalul de udare !

Câte tipuri sunt ?

Sunt peste 60 de Familii diferite si aproximativ 10.000 de varietati diferite prin textura, culoare si marime. In afara de Antarctica, suculentele se pot intalni pe fiecare continent. Cele mai multe plante provin din Africa si America Centrala si de Sud.

Cactusi sau suculente ?

Toti cactusii sunt suculente, dar nu toate suculentele sunt cactusi.

Rezistă afară ?

In Romania principala problema pentru majoritatea suculentelor o constituie iarna pentru ca nu rezista la ger. Pentru gradinile exterioare pe care le realizam folosim doar cateva specii de suculente, cum ar fi: Sedum, Sempervivum, Oscularia Deltoides, Opuntia, Delosperma, ș.a.

Cea mai mare ?!

Baobab Tree of Africa

Sunt plante medicinale ?

Miraculosul Aloe Vera ! Gelul obtinut din frunzele de Aloe Vera are o larga intrebuintare in produsele de frumusete si farmaceutice. Aloe este cunoscut pentru proprietatile sale de vindecare si calmare a leziunilor si arsurilor cutanate.